nedjelja, 6. rujna 2015.


Slika malog dečaka rasplakala je svet, a njegove poslednje reči će vas zalediti ....


By on 09:27

Tetka udavljenog dečaka, Fatima Kurdi iz Kanade, rekla je da je trogodišnjak molio svog oca da ga spasi dok su se borili s talasima u Egejskom morTetka Ajlana al-Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dečaka koji se utopio pokušavajući da dođe do Evrope, a čija je fotografija s turske plaže zgranula svet, otkrila je kako su poslednje reči mališana bile “Tata, molim te nemoj da umrešMORALA SAM DA FOTOGRAFIŠEM UDAVLJENOG DEČAKA: Sada njegov tihi vrisak odjekuje svetom!

Fatima Kurdi iz Kanade rekla je za “Dejli Telegraf” da je trogodišnjak molio svog oca da ga spasi dok su se borili s talasima u Egejskom moru. Ajlanov brat Galip (5) i majka, takođe su poginuli, a preživeo je samo njegov otac, Abdulah Kurdi.
Fatima Kurdi ispričala je kako joj je žao što je porodici poslalanovac da plate put krijumčaru, kao i da je pričala telefonom s bratom koji joj je otkrio kako je pokušavao da spasi svoje sinove dok se trudio da i sam ne potone.Kada se brod prevrnuo, a talasi počeli da ga tope, sinovi su mu bili u naručju. Svom snagom je pokušavao da ih drži iznad površine mora kako bi mogli da udahn, a oni su vrištali “tata, molim te nemoj da umreš” – ispričala je Abdulahova sestra u suzama. Kada je Abdulah shvatio da je Galipumro, pustio ga je, dodala je njegova sestra.
– Pokušavao je da spasi Ajlana. Kada ga je pogledao, krv mu je tekla iz očiju. Zbog toga mu je zaklopio oči i pustio ga. Tada je potražio suprugu, koja je plutala po moru – nastavila je priču Fatima, dodajući da joj je brat rekao da je sinove pokušao da spasi svim silama, ali da nije mogaoFatima Kurdi, frizerka iz Toronta, je početkom ove godine pokušala da brata i njegovu porodicu dovede u Kanadu, ali je zahtev za azil navodno odbijen, iako kanadske vlasti tvrde da nije bio ni podnesen. Ona je rekla i kako se s nećacima čula pre nego što su se zaputili prema Evropi i da se stariji Galip nadao da će kupiti novi bicikl kada dođu u Evrop
izvor : telegraf.rs

Comment for "Slika malog dečaka rasplakala je svet, a njegove poslednje reči će vas zalediti ...."

0 komentari

Objavi komentar